1 feb 2019 | Geschreven door:

Straatverlichting! 'Waar heb ik mijn auto gelaten!'

Straatverlichting hoe, wat en waarom

Straatverlichting is een ruim begrip, er valt veel over te zeggen en te schrijven in dit geval. Maar wordt het juist hierdoor niet erg onoverzichtelijk om een keuze te maken wat nou voor uw toepassing de beste oplossing is. Want zeg nou zelf, het gaat gewoon om wat licht voor buiten toch?

Nou, niet helemaal. Of eigenlijk helemaal niet. Want deze buitenverlichting brengt een heel belangrijk voordeel met zich mee. Veiligheid, de ervaring die buiten verlichting oproept is meer dan alleen een gevoel. Het is algemeen bekend en meerdere keren uit onderzoek naar voren gekomen dat een goed verlichte buitenomgeving een afschrikkend effect heeft op ongewenste 'gasten'. Zo wordt de kans dat uw spullen, voertuigen of dergelijke slachtoffer worden van diefstal, inbraak of vernieling geminimaliseerd.

Maar, en misschien nog wel veel belangrijker. Het verlichten van uw buitenterrein, parkeerplaats, bedrijfspand, winkel of sportvereniging draagt voor een groot deel bij aan de veiligheid van uw personeel, leden, klanten of bezoekers. Als het plaatsen of vervangen van uw defecte of verouderde buitenverlichting voorkomt dat eerder genoemde ten prooi vallen aan overvallers, bedrijfsongevallen, treiteraars of erger. Dan is dat elke euro aan investeringen meer dan waard toch?

Hieronder vindt u enkele toepassingen en voorbeelden waarbij onze straatverlichting met succes is toegepast!

Straatverlichting buitenverlichting

Sportvereniging

Tennisvereniging, voetbalclub of andere verenigingen, vaak op afgelegen plaatsen buiten onze vertrouwde woonwijken waar een hoop mensen en bezoekers op afkomen. De sportvelden of speelbanen zijn vaak voorzien van goede verlichting zodat het sport en spel het gehele jaar tot in de late avonduren kan plaatsvinden. Deze sportparken zijn vaak voorzien van breed uitgemeten parkeerplaatsen waar men kan parkeren. Helaas zijn deze parkeerplaatsen vaak slecht of zelfs helemaal niet verlicht, wat ze vaak een ideaal werkgebied maakt voor autokrakers, overvallers of erger!

Autodealer

Steeds vaker wordt een autodealer of autobedrijf geacht een ruime keus aan nieuwe of gebruikte auto's uit voorraad te kunnen leveren. Veel bedrijven beschikken niet over de ruimte of mogelijkheid om deze auto's allemaal binnen achter slot en grendel te hebben staan. Dit resulteert in parkeerplaatsen vol met nieuwe auto's die vooral bij het dievengilde erg in trek zijn. Vaak vallen deze bedrijven ten prooi aan bendes die systematisch te werk gaan en het vooral gemunt hebben op de dure onderdelen die tegenwoordig op of aan een auto worden gemonteerd.
Ook hier kan goede verlichting het verschil maken, en tevens bijdrage leveren aan het verminderen van het energieverbruik en lagere onderhoudskosten.

Laaddock, rangeerterrein en buitenopslag

Een veiligheidsaspect maar in een ander jasje, grotere transportbedrijven maar ook kleinere bedrijven waarbij aanlevering en afvoer van goederen 24uur per dag doorgaat zijn vaak afhankelijk van de vele handen die deze werkzaamheden mogelijk maken. Bij deze bedrijven waarbij een continuïteit van zwaar transport, groot materieel en de doorloop van vele goederen de persoonlijke veiligheid van uw personeel in gevaar kan brengen zodra de verlichting niet optimaal is. Een bedrijfsongeval met letsel zit immers in een klein hoekje. Deze ongevallen maar ook de schade die ontstaat als gevolg van slecht zicht voor de chauffeurs kosten de transport sector jaarlijks miljoenen. Maar denk ook aan de vele ladingdiefstallen die jaarlijks plaatsvinden.

Buitenverlichting veiligheidsaspect

Oke, ik snap het. En nu?

Ziet u de voordelen die buitenverlichting of het vervangen hiervan kan hebben voor uw bedrijf, vereniging of toepassing. Dan wijzen we u ook graag nog even op het feit dat de levensduur en de energieverbruik van onze led armaturen een groot verschil maken met de oude conventionele straat verlichtings armaturen. De lampen die in deze armaturen gebruikt werden, hadden en hebben vaak die kenmerkende gele gloed en een behoorlijke afname in lichtopbrengst op het moment dat ze wat ouder worden. Daarnaast is er een grote kans dat deze losse lampen met het oog op de CO2 reductie in de toekomst niet meer verkrijgbaar zijn, en de vraag is moet je dat nog wel willen!

De voordelen van onze led straatarmaturen zijn onder andere een langere levensduur , dit heeft als voordeel dat u nagenoeg geen hinderlijke uitval meer zult ervaren wat ook scheelt in de vervanging en arbeidskosten. Het wattage bij Led verlichting is sterk afgenomen de afgelopen jaren wat een behoorlijke besparing kan opleveren op uw energierekening. Ook de afname in lichtopbrengst is met deze armaturen nagenoeg nul!

Al met al alleen maar positief toch?

Nou nee, deze aanpassing of de aanleg hiervan vragen om een investering en tja die kosten meestal geld!
Maar bedenkt u zich het volgende, hoeveel leed en ellende kunt u besparen met het maken van deze investering!?

Uw personeel, bezoekers en clubleden veilig, maar ook uw kostbare goederen, voertuigen en/of onroerend goed!

Ons aanbod in straatverlichting

Wij bieden voor al deze toepassingen een geschikt led armatuur die geschikt is voor buitengebruik en diverse montage mogelijkheden heeft. Het is mogelijk om deze armaturen op zowel een opzet als opschuif (horizontale of verticale) paal te plaatsen. Hiervoor zijn geen extra hulp of montagestukken voor nodig. Daarnaast verkopen wij wandsteunen die het mogelijk maken om het armatuur aan uw buiten muur of boven een overhead deur te plaatsen. Deze wandsteun maakt het tevens mogelijk om de armaturen boven een laaddock te plaatsen.

Wij verkopen uitsluitend producten waar we volledig achterstaan en bij voorkeur in de EU worden geproduceerd. Hierdoor zijn we in staat om de kwaliteit te waarborgen. Onze led straatverlichting armaturen hebben in tegenstelling tot veel andere aanbieders een zeer hoge Lumen/ watt verhouding. Dit betekent dat ze een hogere lichtopbrengst leveren bij een lager wattage dan vele anderen armaturen. Leverbaar in drie verschillende wattage's 35W, 50W en 65W, en in twee verschillende lichtkleuren 4000K en 5700K. Voor het plaatsen in gebieden met veel omliggende woningen raden wij over het algemeen aan om te kiezen voor een wat lager wattage en 4000K lichtkleur. Dit om eventuele hinder bij uw 'buren' te beperken. Maar in veel gevallen wordt de extra verlichting door veel mensen als een aangenaam verwelkoming gezien. Voor gebruik bij bedrijven en dergelijke is vaak een hoge lichtopbrengst gewenst en wordt een helder witte lichtkleur van 5700K als erg prettig ervaren.

Straatverlichting kopen

Toch nog vragen? Neem contact op!

Heeft u na het lezen van deze blog nog steeds geen keuze kunnen maken uit een van onze producten, of heeft u nog vragen en/of opmerkingen neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!