2 okt 2018 | Geschreven door:

Buitenlamp en Tuinverlichting.

Tuin en Buitenverlichting, hoe wat en waarom!Na de uitgebreide werkzaamheden om de webshop heen, het verwerken van orders het aanvullen van producten en het altijd op zoek zijn naar net dat ene buitenlampje of spotje die onze klanten graag willen hebben. Zijn we toch maar weer eens in het toetsenbord geklommen voor een nieuwe Blog.

Wij gaan ons uiterste best doen om met regelmaat een nieuwe interessante blog te schrijven op onze website, ook zijn uw verhalen over uw project of de ervaring met het plaatsen van een van onze producten van harte welkom. Stuur ze in naar ons e-mail adres (foto's zien we graag) en wellicht ziet u uw tuin aanleg met verlichting terug in een van onze blogs.


Terug naar het onderwerp van deze blog, de tuin en buitenverlichtingVerlichting voor buiten is misschien wel een van de meest vergeten items bij het aanleggen van een nieuwe tuin. Daarnaast komt het gemis vaak pas aan het licht op het moment dat de dagen korter worden en de schemer zich steeds eerder meldt, of zodra u tijdens een aangename zomernacht nog wat langer zou willen genieten van de buitenlucht in uw eigen net aangelegde tuin. Vaak is het dan al te laat, want even de kabels ingraven voor de verlichting staat synoniem aan het opnieuw open graven van uw perk, grasveld of bestrating. De buitenverlichting op zonne-energie is bij lange na niet te vergelijken met een staand verlichtings-armatuur die functioneert op 230V. Hetzelfde geldt voor grondspots en armaturen voor wand montage aan de gevel van uw woning, schuur of garage.

Verlichting voor buiten komt in verschillende soorten en maten, alles bepalend in de keuze naar de juiste buitenlamp is het uitgangspunt waar u spelly led koffer 2de verlichting voor wilt gebruiken. Gaat het u om aangename sfeerverlichting, oriëntatie verlichting of wilt u ongewenstegasten rondom uw woning afschrikken en op afstand houden. Daarnaast is het wijs om goed te kijken welke kleur licht (kelvin) en de hoeveelheid (Lumen) passen bij het ontwerp van uw tuin. Uiteraard is het wijs om de kleur licht van alle armaturen op elkaar af te stemmen. Zodat u geen koel witte lichtkleur uit de grondspots heeft en een warm witte lichtkleur aan de gevel van uw woning. Wij adviseren in veel gevallen om de volgende vuistregel aan te houden, moderne tuin en woning = neutraal of koel witte lichtkleur. Klassieke stijl tuin met veel groen partijen, waar veel in geleefd wordt = warm witte lichtkleur. Maar zoals met veel dingen in het leven blijft het een kwestie van smaak en is het wijs om altijd eens iemand anders mee te laten denken in de keuze en zoektocht naar de juiste verlichting voor uw tuin.


idava led lichtbol tuin buiten

Sfeer Verlichting

De juiste lichthoeveelheid is geheel afhankelijk van wat het doel is van de verlichting. wilt u op zomerse avonden tijdens een gezellige barbecue met familie en vrienden genieten van het buitenleven, kies dan voor een gemiddeld vermogen en een warme lichtkleur. Wat led betreft praten we dan over een wattage van ongeveer vier tot tien watt en lichtkleur 2700K tot 4000K. Ook dit is afhankelijk van de ruimte buiten en uw persoonlijke voorkeur.led strip moderne tuib buiten


Oriëntatie Verlichting

Wilt u de verlichting enkel laten dienen als oriëntatieverlichting, neig dan meer naar een laag wattage en plaatst de verlichting laag bij de grond. Zodoende kunt u met gemak uw tuinpad vinden in het donker zonder te struikelen over het achtergebleven speelgoed van uw kinderen, kleinkinderen of huisdieren. Ook aan de rand van uw steiger, vlonder of trap is het wijs om gebruik te maken van oriëntatieverlichting. dit kan u een nare botsing, val of nat pak besparen tijdens een nachtelijke wandeling door uw tuin.Het veiligheids-aspect

Dan rest ons nog de verlichting uit veiligheids-overweging. Uit onderzoeken is gebleken (en daar hoef je geen Quantum fysica voor te hebben gestudeerd) dat een goede en nadrukkelijke verlichting om uw woning en in uw tuin een afschrikkend effect heeft bij inbrekers en andere ongewenste gasten. Deze veelal nachtwerkers hebben het er niet zo op, om in de volle schijnwerpers hun 'werkzaamheden' uit te voeren.
Voor deze doeleinden is het aan te raden om te kiezen voor bijvoorbeeld een led straler, deze zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende wattage's, lichtkleuren en tevens verkrijgbaar met bewegingsmelder. Een led straler met sensor heeft als bijkomend voordeel dat zodra u in het donker thuiskomt de verlichting automatisch aanspringt zodat u met gemak kunt zien wat zich afspeelt bij uw voordeur en u gemakkelijk het sleutelgat weet te vinden.


Toch nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze blog nog steeds geen keuze kunnen maken uit een van onze producten, of heeft u nog vragen en/of opmerkingen neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!